Back

ⓘ Калем. Кинокомпанияның негізін Сэмюэль Лонг, Джордж Клейн және Фрэнк Морин салған. Калемнің көркемдік жетекшісі сценарист және режиссер Сидней Олкотт. Оған дейі ..




                                     

ⓘ Калем

Кинокомпанияның негізін Сэмюэль Лонг, Джордж Клейн және Фрэнк Морин салған. "Калемнің" көркемдік жетекшісі сценарист және режиссер Сидней Олкотт. Оған дейін Олкотт театр актеры болады. 1909 жылы қаңтарда "Калем" компаниясы өзге компаниялармен серіктес ре тінде Кинопатенттер компаниясына кіреді. Шығармашылығы "Калем" ашық кеңістікте өзінің көптеген фильмдерін қояды. 1912 жылы Олькотт Иерусалимде түсірілген "От яслей до креста" фильмін жарыққа шығарады. Бұл киноға көп қаражат кеткендіктен режиссер жұмыстан кетуіне мәжбүр болады.

                                     

1. "Калем" киностудясындағы актерлер

  • Рут Роланд
  • Джейн Вольф
  • Дейзи Смит
  • Алиса Джойс
  • Джон Мак Гоуен
  • Франселиа Биллингтон
  • Хелен Холмс
  • Марин Сэйс
  • Ховард Освальд
  • Джордж Мельфорд
  • Роберт Вигнола.
  • Фрэнк Ланнинг
  • Фрэнк Брейди
  • Валентина Грант
                                     

2. Фильмография

  • 1910 - Угнетенная Ирландия
  • 1910 - О’Нейл
  • Месть индейского разведчика.
  • 1910 - Аррана Пог
  • 1910 - Вы вспоминаете Эллен
  • 1910 - Коллен Баун
  • 1912 - Приключения шпионки
  • 1912 - От яслей до креста/ From the Manger To the Cross
  • Суд
  • 1908 - Легенда Сонной Лощины / The Legend of Sleepy Hollow
  • 1913 - Современные Джекилл и Хайд/ Dr. Jekyll and Mr. Hyde
  • Сын бедняка
  • Дочь Дикона
  • 1910 - Рори О’Моор